söndag 24 juni 2012

Fragancia Cup (Revansch nästa år?)

Nu var det en vecka sen vi seglade Fraganci Cup i Halmstad. Har tyvärr inte haft någon dator tillgänglig för att uppdatera bloggen. :(
I med att Jacob slutade nian på fredagen så blev det en kvälls segling ner till Halmstad. Det var motström och det gick segt med vinden rakt i näsan. När vi hade gått förbi Skallkroken så började det blåsa mer och det blev mer och mer sjö. Det slutade med att propellern var mer över vattnet än under. Så det var bara att börja att segla. Det var kryss och mer vind blev det. Regnet gjorde oss också sällskap. Tillslut var vi framme i Halmstad och kunde gå och lägga oss i för att vara utvilade till seglingen dagen efter.
Under lördagen så var all vind som bort blåst. Konstigt nog med tanke på vad det hade blåst 7 timmar tidigare. Aja vi gjorde en usel första start med sen bättrade vi oss och lyckades ta in lite på avståndet till båtarna framför. Det var gemensam start och vi blev uppträngda ovanför startbåten vilket gjort att vi fick göra ett hel var vilket tar långt tid med My i ingen vind alls i princip. Vi gick i mål som sista båt första racet.
Andra racet fick vi en bättre start och vi lyckades hitta vind utmed land medans andra båtar bara guppade. 20 meter innan rundningen av bojen så dog vinden helt och vi kunde varken slå eller göra något annat. Så vi började att driva ifrån bojen. Efter många försök så var det bara att bryta detta heatet och starta motorn för att gå in till start båten Det tog ut på tiden och eftersom vi hade en bit hem och vi kände ingen större lust att driva omkring mer på banan så valde vi att bryta tävlingen och bege oss hemåt.
Vi gick för motor fram till Skallkroken därifrån så blev det spinnaker segling när vinden kom som det var lovat. Vi bar spinnakern hela vägen till Falkenberg, det var en riktigt härlig segling!

I första racet blev vi 9:a av 12 startande båtar. I totalen blev vi 11 av 12 startande båtar. Ifrån den här seglingen tar vi med oss nya erfarenheter och ser fram i mot nästa Fragnacia Cup där vi suger efter en revansch!! :)

Bilder ifrån hemseglingen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar