tisdag 15 maj 2012

En båt meckar söndag med bryggsegling!

I söndags var nästan hela familjen i Falkenberg och fixade med båten. Det var bara Jacob som inte var med. Planen var att få båten klar så vi skulle kunna åka ut på premiär turen med My. Men som med allt när det gäller båt så tar det längre tid än vad man tror...
När vi kom dit så mätte vi längderna på revet och outhaulet samt mätte storlekarna till lite shaklar som vi behövde till rullen. Sen fick mamma åka till Peter och köpa det. När mamma var iväg så fixade jag och pappa färdigt rullprofilen. Så jag fick åka upp i masten för 6 gången den här helgen eller något sådant!
Sen kom mamma tillbaka och då var jag och pappa färdiga med rullen. Då flyttade vi in båten till "servicebryggan" där vi kunde ha bommen ute på bryggan så vi kunde trä i de nya tamparna så nu är det inga vajrar kvar! :)
Sen var det dags att hissa genuan! Efter det så var det storseglets tur och det passad bra bara lite modifikationer med infästningar i masten osv. Vi tog också mått till ett nytt bom kapell.

Det tråkiga kom sen när vi skulle dra ut genuan en gång till och test. När jag skotade hem så rappade förliket ut och den lossnade i toppen. Så det var bara att ta ner den fort så att inte allt skulle hamna i vattnet! Så vi ska ta med genuan till segelmakaren i helgen så får han byta till en tjockare liklina.

Så det blev aldrig någon provsegling... SYND!

Här kommer lite bilder!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar