måndag 10 september 2012

Marsten Runt 2012

Tanken var att tävlingen skulle varit i lördags, men med en medlevind runt 15 m/s så blev det flyttat till söndagen. Väldigt bra beslut! Var kanon väder på söndagen det ända som fattades var solen.

Starten missade vi totalt, vi underskattade längden till starten väldigt mycket. Men vi gjorde en bra grej av det och fick fri vind efter starten och kryssade på bra upp till första rundningen.
Efter en 60 graders bog ner mot nästa rundningns märke så blev det kryss ut till Falkenbergs angöring och där efter tog vi sikte på Marsten. Vi var en bra bit före 707:an Farmor när vi rundade Falkenbergs angöring vilket visade att vi hade kryssat bättre än dem. Men vinden hade vridit lite vilket gjorde att det blev en väldigt lång sträck bog med kryss ända fram till rundning av Marsten. Framme vi Marsten så hade 707:an kommit ikapp. Det tog tid för dem iallafall. ;)
Vi han knappt runda Marsten innan spinnakern åkte upp, vilket ledde till att vi lämnade 707:an bakom oss. Det var en riktigt bran bog, 90 grader hela vägen. Men det var roligt. :)

Efter spinnaker seglingen så var det kryss upp till Falkenbergs angöring igen. Där hade 707:an och vi en kamp och dem gjorde ett bättre väg val en vi vilket resulterade i att dem var ikapp vid rundningen igen. Där var det en riktig plattläns och spinnakern åkte upp igen direkt efter rundingen. :) Snabbt ska det gå! ;) Vi dog ifrån 707:an igen och siktade på pirana vid Falkenbergs inlopp. Vi var en bit före 707:an i mål vilket var bra eftersom den har högre lys än vi. :)

Nu väntade vi med späning på resultatet. :) Allt hade gått jätte bra och vi ssatte alla manövrar bra och inget strul. Vi gjorde bra taktik val. :) Det enda var att vi kunde tagit ner spinnakern 5o meter senare efter första bogen med den, samt att ha gjort en bättre rundning med den också. :)

Nu kommer det lite bilder. :)

 
Fler bilder finns på http://www.sailtrip.se/?p=1555
 
Tack till David C och Erik som var gastar! :)
Erik gjorde en jätte bra insat på sin första kappsegling! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar